مصرف کود مرغی در خوراک گوسفندان

کود مرغی خوراک مناسبی هست یا نه؟

اصلا میارزه که از کود مرغی استفاده بکنیم؟

نحوه فرآوری اون به چه صورت هست؟

سلام امیدوارم بی نظیر باشید.

در این پست میخوایم در مورد کود مرغی درتغذیه بره های پرواری صحبت بکنیم و جواب چند تا سوال رایج رو در این پست بدیم.

کیفیت و ارزش غذایی بستگی به نوع پرنده و نحوه پرورش اون متفاوت هست.

مثلا میزان پروتعین خام جیره جوجه های گوشتی حدود %۲۰ هست ولی مرغ تخم گذار %۱۵ هستش.

وجود پروتیین خام

وجود پروتعین خام در کود مرغی اون رو برای تغذیه نوشخوار خورنده ها مناسب میکنه.

ولی حیوانات تک معده ای این مزیت رو ندارند ولی به دلیل کمبود میزان انرژی در این خوراک از مکمل در کنار اون استفاده میکنند.

که معمولا زمان فراوری به اون ملاس هم اذافه میشه.

توجه بکنید که پروتعین گرون ترین ماده مغذی در تغذیه دام های پرواری هستش.

پس استفاده از آن به عنوان یک منبع پروتعینی در تغذیه نوشخوار کننده ها نه تنها مشکلات محیط زیستی رو کاهش میده بلکه جایگزین مواد پروتعینی گرون قیمت هم میشه و قیمت جیره رو تا حدی پایین میاره.

کود مرغی به تنهایی قابل مصرف دام نیستش دوستان عزیز و باید اون رو فرآوری کرد.

حالا شما دوتا راه دارید.

یا این که از کارخانه های تولید کننده کود مرغی سفارش بدید که اون ها به صورت اتوماتیک با دستگاه های پیشرفته اون رو حرارت میدند و فرآوری میکنند.

یا این که شما بیاید خودتون اون رو تهیه بکنید و به روشی که در ادامه بهتون میگم اون رو فرآوری کنید.

فرآوری کود مرغی باعث میشه که پتانسیل بیماری زایی از بین بره و خوش خوراکی کود مرغی بیشتر بشه.

کود جوجه گوشتی

بهترین کود برای استفاده دامی، کود جوجه گوشتی هست که کیفیت مناسبی هم داره.

به دلیل خوش خوراک نبودن کود مرغی باید به وسیله تفاله و ملاس چغندر یا سیلاژ ذرت اون رو قابل مصرف کرد.

کود طیور انرژی خالث رشدی ندارن و به همین دلیل هم هستش که باید ملاس رو به عنوان منبع غنی کربوهیدرات سریع التخمیر به اون اذافه کرد.

به همین دلیل هم هست که لاشه بره های پرواری با آن تغذیه میشند.

لاشه کم چربی دارند چون آن از لحاط دارا بودن ویتامین A هم ضعیف هستش بهتره برای جبران از اون یونجه رو در تغذیه اون ها استفاده کرد.

روش فرآوری و عمل آوری

موارد مورد نیاز برای این کار علاوه بر کود مرغی ملاس چغندر به میزان ۸ تا ۱۰ درصد وزنی کود، تفاله چغندر یا باگاس نی شکر به مقدار ۵ درصد وزنی کود مرغی.

آب و چنگ کیسه پلاستیکی دسته بندی خیار یا کیسه پلاستیکی رولی هستش.

در ابتدا کود مرغی رو روی یک بخش صاف بطنی پهن میکنیم.

و اشیا فلزی و خارجی اون رو جدا میکنیم و حتی میتونیم با یک آهنربای قوی که به پشت بیل چسبوندیم اون رو مخلوط بکنیم.

سپس شربت غلیظ ملاس رو ی اون کود میپاشیم و اون رو خوب مخلوط میکنیم.

بعد از این کار بوی بد کود و اشیا فلزی داخل اون به کلی جدا میشه.

در مرحله بعدی تفاله چقندر یا باگاس رو به اون اذافه میکنیم و خوب اون رو مخلوط میکنیم و با کمی آب به اون رطوبت میدیم ولی نباید رطوبت کود بیش از %۳۰ بشه.

در آخر هم اون رو داخل کیسه های پلاستیکی میریزیم و در اون رو محکم میبندیم.

بعد ۲ تا ۳ هفته کیسه های جلو نور خورشید سیلو میشند و برای استفاده از کیسه اون رو باز میکنیم و به خوراک دام اذافه میکنیم.

نکته مهم اینه که ۱ یا ۲ هفته قبل از کشتار، این کود مرغی رو باید از جیره بره های پرواری حذف بکنید.

ولی نوع فرآوری شده اون که شرکتی هستش تا روز کشتار هم قابل مصرفه.

خب این قسمت هم تموم شد و ازتون میخام کامنت بذارید.

که تا حالا از کود مرغی استفاده کردید و تجربیاتتون به چه صورت بوده .

و نظر شخصیتون رو راجب این خوراک به من بگید.

زندگیتون پر برکت

 

 

اگر هم نیاز به مشاوره در زمینه دام سبک داشته به ما پیام بدید.

?۰۹۳۹۶۴۶۲۷۹۵

اینستاگرام اسمارت شیپ

پیشنهاد میکنم مطالب زیر رو ازدست ندهید:

 چطور بیشترین بازدهی را در دامداری داشته باشیم؟ (قسمت 1)
دسته بندی نژاد های ایرانی عوامل سوددهی در دامداری

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.